Zloženie:
· 1/2 šálky Nescafé Gold
· 3/4 šálky čerstvého masla (vyberte z chladničky, aby bolo mäkké)
· 2 šálky bieleho cukru
· 3/4 šálky nesladeného kakaového prášku
· 4 vajcia
· 1 lyžička sódy bikarbóny
· 2 lyžice studenej vody
· 2 lyžice vanilkového extraktu
· 1 a štvrť šálky hladkej múky
· 4 bielky
POSTUP:
Predhrejte rúru na 165 ° C. Vymastite a pomúčte formu na pečenie, rozpustite vo vode sódu bikarbónu, pridajte kávu Nescafé Gold a vanilku. Vo väčšej nádobe zmiešajte smotanu spolu s maslom, cukrom a zľahka vymiešajte. Vmiešajte kakao a pridávajte žĺtka – jedno po druhom. Striedavo pridávajte po troške múky a kávovú zmes so sódou. Vo veľkej misy vyšľahajte sneh z bielkov. 1/3 bielkov pridajte do pripraveného cesta a vyšľahajte, zvyšok pridajte do cesta a zľahka premiešajte. Pečte v predhriatej rúre po dobu 60 min. Či je torta skutočne upečená sa presvedčíte, ak pichnete špáradlom do stredu torty a špáradlo ostane čisté. Nechajte vychladnúť po dobu 10 minút a vyberte z formy. Popichajte tortu vidličkou a pridajte polevu, pokým je torta ešte horúca. Zabalte tortu do fólie pre zachovanie vlhkosti.
POLEVA: V malej miske vymiešajte skaramelizovaný cukor spolu s polkou šálky Nescafe Gold kávovej zmesi.
Pozrite si aj iné kávové recepty. Nájdete ich TU.